PARDIE AND BULLSHIT: Meer dan alleen maar feesten

 

Als je als je in Roermond de straat op gaat en jonge mensen aanspreekt met de vraag: ‘Weet jij wat Pardie and Bullshit is?’ Zal bijna niemand zeggen dat het een verwijzing is naar een legandary track van The Notorious B.I.G.

Nee..  In Roermond staat Pardie and Bullshit letterlijk voor Parties and a whole lot of Bullshit!

giphy

Op verschillende plekken in Roermond hebben Imad Ahammar (26) en Raf Duiker (25), twee leden van de PNB-crew, gezorgd voor ultieme turn ups. Van de Azijnfabriek tot Jill Murphy’s op het Stationsplein en van Café Le Journal tot de Solar Camping.

Dit jaar is de bekende onthoofde kip zelfs te vinden als host op Op Dreef Festival.  Maar volgens de twee is feesten niet het enige waar Pardie and Bullshit-family voor staat.

Pardie and Bullshit is ontstaan uit een vriendengroep die heel divers is, maar juist die diversiteit zorgt ervoor dat de groep zo hecht is. “Het belangrijkste waar PNB voor staat is liefde.”, zegt Raf. “En dan bedoel ik niet alleen liefde voor elkaar hebben, maar we hebben ook allemaal liefde voor dezelfde interesses: muziek, eten, kleding etc. We hebben allemaal een andere achtergrond en toch is er een bepaalde chemistry tussen ons.”

“PNB gaat verder dan het delen van dezelfde interesses.” vult Imad aan. “We zijn gewoon een familie. Sommige jongens zijn er later bijgekomen, maar ik weet zeker dat ze er voor me staan als ik in nood zit. Maakt niet uit hoe laat ik ze bel of van waar ze moeten komen. Ze zijn er.”

Started from The Greek

Om het verhaal achter PNB nog beter te begrijpen moeten we even terug in de tijd. Het idee is eigenlijk ontstaan tussen de gyros en ouzo in een Grieks restaurant. Raf & Imad zaten bij elkaar op school, maar leerden elkaar pas echt kennen toen zijn samen bij de Griek gingen werken.

“Eerlijk is eerlijk. Daar is de basis gelegd voor alles”, begint Raf. “We begonnen in de afwas en het was echt bikkelen. Het was ieder voor zich in die zaak. De afwassers versus de bediening, de bediening had stress met de bar en de eigenaren flipten tegen iedereen. Het was daar echt een battle, waar je leerde voor jezelf op te komen en dat was de basis voor onze vriendschap”
giphy-downsized-large

“Al snel gingen we ook buiten ons werk om chillen”, gaat Imad verder. “In die tijd kwam Woody er ook bij en omdat Raf en Woody skaters waren dacht mensen ook dat ik een skater was. Ze kwamen dan ook naar mij toe om te vragen of ik skate, maar dat was echt hun ding.” Ook hieruit blijkt dat P&B een diverse groep vrienden die een gezamenlijke passie delen, maar ook hun eigen interesses hebben.

Van Veghel naar Roermond
Ondanks dat Raf en Imad samen het creatieve brein achter PNB zijn, begon het idee eigenlijk bij een klasgenoot van Raf uit het Brabantse Veghel. Raf en Imad deden inmiddels een HBO-opleiding in Eindhoven en tijdens een chillings in de pauze kwamen zij erachter dat de klasgenoot bezig was met het gooien van gekke parties in zijn hometown. Dit deed hij samen met zijn vrienden onder de naam ‘Pardie and Bullshit’.

Zelf wilden de boys uit Roermond dit ook al langere tijd in hun eigen stad doen en ze zijn toen naar Veghel gegaan voor een gesprek met de boys daar.  “We wilden gewoon tips voor ons eigen concept”, vertelt Imad. “Maar hij ging allemaal moeilijke vragen stellen over onze visie en wij hadden dat niet echt verwacht. Uiteindelijk zijn we gewoon op de PNB-boot gestapt, omdat zij het team toch al wilden uitbreiden.”

13659005_1153511834716149_2965733726482562895_n

Fotocredits: Cafe De Kade

“Er hing gewoon
een fucking grote kip
op het Stationsplein in Roermond”


Zoals de mannen al eerder aangaven is PNB meer dan een organisatie voor feestjes. Het is ook een merk geworden. Bij iedere PNB-avond zie je guys met shirtjes en petjes waar de bekende PNB-kip opstaat en je ziet dagelijks dames lopen met een tas met het logo erop.

Raf: “Hoe dat allemaal kan snap ik nog steeds niet. We hadden eerst shirts laten maken voor ons als crew. We hadden niet eens geld ervoor maar we dachten FUCK IT!  We werkten in die tijd veel en we gebruikten ons eigen geld om shirts te laten maken. Ook hadden we een banner gemaakt voor ons eerste feestje in Le Journal. Na het feest hing die banner er zeker nog een week en dat was dope, want er hing gewoon een fucking grote kip op het stationsplein in Roermond.”

Imad: “We were down to  B.M.F! (Ben jij oud of kom je uit een boerendorp en heb je geen idee wat B.M.F is? KLIK!)
giphy (2)

We staken onze eigen ziel en zaligheid erin. En het bleef ook niet bij shirts. We wilden ook een pet laten maken, maar we hadden geen idee hoe the fuck we dat moesten doen. Uiteindelijk hebben we een vrouwtje gevonden die ons kon helpen en toen die petten af waren gooide ik een foto op Instagram. Binnen een dag was alles weg en wij dachten WHAT THE FUCK?! Mensen vonden het blijkbaar dope en wilden bij ons horen.”

FOTO’S VAN MERCH

View this post on Instagram

#PNBAPPROVED🔥🔥

A post shared by Pardie and Bullshit (@pardieandbullshit) on

View this post on Instagram

#PNBVACAY #pnbapproved

A post shared by Pardie and Bullshit (@pardieandbullshit) on

Het PNB-team is momenteel hard bezig om nieuwe ontwerpen te maken om op korte termijn met nieuwe merchandise te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s