Venlo op zoek naar nieuwe junior stadsdichter

BOOKS FHJ

Door: Silvinio Osanto

VENLO – Na een jaar junior stadsdichter van Venlo te zijn geweest, mag Sanne Faassen het stokje op 18 december overdragen aan een nieuwe stadsdichter. Herman Verweij, voormalig volwassen stadsdichter, gaat samen met Stichting Cultuurpad en Bibliotheek Venlo op zoek naar een nieuw dichttalent die de functie kan bekleden.

Op 11 december vinden de audities plaats voor de nieuwe dichters in de Bibliotheek van Venlo. De opvolger van Faassen moet in groep 7 of groep 8 zitten en het vooral leuk vinden om gedichten te schrijven. Om deel te nemen aan de audities moeten de kinderen twee gedichten schrijven. De gedichten mogen niet in het venloos dialect geschreven worden en moeten voor 4 december opgestuurd worden naar de organisatie. De grote finale is op 18 december en is in het stadhuis van Venlo.

Sanne Faassen was de eerste junior stadsdichter van Venlo. In 2012 was zij de beste van elf finalisten met haar gedicht “Kleurenpot”. Als stadsdichter stond de achtste-groeper het afgelopen jaar op veel bijzondere plekken. Zo las zij haar gedichten voor tijdens plechtigheden op 4 en 5 mei en tijdens het Zomerparkfeest in het Julianapark. Het meisje vind het niet erg om haar taak over te dragen aan een ander. “Ik geniet er enorm van, maar ik gun het ieder ander.”, zegt Faassen in een filmpje op de website van Stichting Cultuurpad.

De afgelopen maanden heeft Herman Verweij poëzie workshops gegeven op basisscholen in Venlo. Met behulp van de workshops wil hij de leerlingen stimuleren om creatief met taal om te gaan. In de workshops vertelde Verweij over zijn eigen ervaringen met het schrijven van gedichten. Zijn doel is het uitdagen van de leerlingen, zodat deze mee gaan doen aan de audities om de nieuwe junior stadsdichter te worden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s