Jay-Z: Van Brooklyn naar Antwerpen * * * *

JAY Z ANVERS

Door: Silvinio Osanto 

Het licht ging uit en opeens klonk er: “Turn my music high, high, high, high-er”.  Uit het niets verscheen hij: Shawn Corey Carter, oftewel Jay-Z. In 2012, tijdens de “Watch The Throne Tour, lieten de rapper uit Brooklyn en Kanye West het Sportpaleis al eens trillen”. Maar kan de Brooklyn Boy ook zonder Kanye aan zijn zijde shinen in de Diamantstad?

Dat kan hij zeker! Hij liet dit zien tijdens de tour van zijn nieuwe album, Magna Carta Holy Grail, in Antwerpen (België).  Jay-Z was zo goed dat hij zelfs zijn band en producer Timbaland thuis had kunnen laten. Als hij er had gestaan met een gettoblaster en een microfoon was het net zo goed een dikke fissa geworden. Het feestje kwam wel wat langzaam op gang. Het concert begon ietwat saai en de rapper leek er zenuwachtig van te worden. Maar dat kan natuurlijk niet, want een superster uit Brooklyn NYC is nooit zenuwachtig. Na het nummer “FuckWithMeYouKnowIGot” kreeg Jigga de smaak te pakken. Het publiek leek er eindelijk zin in te krijgen en schreeuwde luidkeels de naam van zijn vrouw (Beyonce) mee tijdens het nummer “Beach is Better”. Hierna dreunde de hit “99 problems” door de speakers en vanaf dit moment bestond de avond alleen maar uit vuur, vuur en nog eens vuur.

Saaie Timbo

Oké, ik moet niet gaan liegen. Toen Jay-Z een korte omkleed pauze nam en  de legendarische producer Timbaland zijn ding mocht doen kakte het een beetje in. Timbo die sowieso al onopvallend was bleef een beetje verstopt achter zijn toetsen staan. Zijn aandeel was een mash-up van beatbox en oude producties. Zo kwamen er een aantal Missy Elliot en Justin Timberlake tracks langs, maar dat gedeelte had ook weggelaten kunnen worden. Zonde…

“I wanna see circles”

Het hoogtepunt van de show zat in het tweede van de drie gedeeltes. “We’re going to skate to one song, one song only”. Een luidkeels gejuich galmde door de zaal en het nummer “N*ggas in Paris” begon. Tijdens de Watch The Throne tour deden Jigga en Kanye dit nummer ongeveer 340 keer per show en ook deze keer was het weer raak. Het publiek schreeuwde de lyrics van Jay zo hard mee dat hij het nodig vond om het nummer nogmaals te doen. Ook nu ging iedereen uit zijn plaat en werd er na afloop van de hit “AGAIN, AGAIN, AGAIN” geschreeuwd. Hov sprak een  meisje met een  Obey trui aan en zij moest zorgen dat er cirkels werden gevormd. En daar gingen we… Voor de derde keer helemaal los. THAT SHIT CRAY!

“So for one last time, n*gga, make some noise”. Huh? Is het nu al afgelopen? Na het nummer “Encore” gaat het licht uit en loopt Jay-Z weg. Het publiek begint massaal te fluiten en “DJÉ ZIEEEEE” te roepen. En ja hoor, daar komt hij weer met een nieuw kloffie aan. Hij bedankt België voor de fantastische gastvrijheid en neemt op zijn beurt iedereen meer naar The Big Apple in het nummer “Empire State of Mind”. Er volgen nog drie nummers en vervolgens sluit Hov af op een Robbie Williams-achtige manier met veel lichtjes.

Beetje jammer

Het was een beetje jammer dat Jay-Z bijna tien minuten besteedde aan een moment waarin hij het publiek bedankt. Het is wel leuk dat hij een aantal mensen uit het publiek pikt en ze persoonlijk toespreekt, maar het duurde nogal lang. Twee personen hadden hierdoor wel de avond van hun leven. Een man met een supermanshirt werd door Jay-Z in de spotlights gezet en ook bedankte hij een meisje die hem een “Superhero” noemde.

Conclusie

Kan Jay-Z voor vuur zorgen zonder zijn grote vriend Kanye West? Ja, dat kan deze meneer. Helaas heeft zijn andere grote vriend, Timbaland, ervoor gezorgd dat het concert  net geen 5 sterren verdient. De volgende keer gewoon thuislaten die gast.

Foto’s van het concert (Door: Silvinio Osanto)

IMG_5025

Jigga what

IMG_5032

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s