Nieuwsbericht: Album Kendrick Lamar in boekvorm

K.DOT

Door: Silvinio Osanto

ROERMOND –  Het album “G.O.O.D. Kid, M.A.A.D. City” van de Amerikaanse Rapper Kendrick Lamar is sinds kort te vinden in boekvorm. De Duitse designer Finn Reimier (23) maakte het boek tijdens zijn studie. Het Duitse bedrijf “Design Made In Germany” pikte zijn design op en plaatste het op hun website.

Het boek, geïnspireerd op het hiphopalbum van de rapper Kendrick Lamar, is het tweede boek dat Finn Reimier heeft ontworpen. Zijn eerste boek, “Shining”, stond al eerder op de website van Design Made In Germany. Tijdens zijn studie luisterde Reimier veel naar het album van Lamar. Dit inspireerde hem op een boek te maken over de plaat. In het boek zijn de teksten van de rapper uit Los Angelos op een grafische manier verwerkt. Met veel verschillende lettertypes en variatie in lettergrote probeert Reimier de lezer te prikkelen.

De Duitse designer krijgt veel positieve reacties op zijn ontwerp. De Nederlandse website Bytez.nl en de Franse website Fubiz.net plaatsten een bericht over het boek. Hierdoor kreeg Reimier veel media-aandacht en nieuwe opdrachten. “Ik ben zeer tevreden met deze ontwikkelingen.”, meldt de Duitser op zijn Facebook pagina. De designer wacht nog op een reactie van Kendrick Lamar zelf.

Finn Reimier is overigens niet de enige kunstenaar die geïnspireerd is door het album van Kendrick Lamar. Joshua Bennett, een Amerikaanse dichter, trad begin augustus op in New York met een gedicht gericht aan de rapper. In het gedicht spreekt Bennett in zestien dichtregels zijn waardering voor Kendrick Lamar uit.

Het gedicht van Joshua Bennett:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s