Column: Rollend de straat op

Prinsjesdag zit er weer op en koning Willem Alexander deed het prima voor een eerste keer. Het was alleen een beetje jammer dat het enige aandachtspunt over ouderen onze voormalig vorstin betrof. Ook Henk Krol, fractievoorzitter van 50plus, heeft afgelopen dinsdag aandachtig geluisterd naar de koning. Het woord “ouderen” viel nul keer. En dit schoot de fractievoorzitter van 50plus in het verkeerde keelgat. “Ouderen zijn de groep die de afgelopen jaren het hardst zijn gepakt.”, zei Krol tegenover de NOS. Hij begrijpt dan ook dat de ouderen woedend zijn en hij is ervan overtuigd dat ze zaterdag massaal naar Amsterdam komen om te protesteren tegen de kabinetsplannen. Zie jij het al voor je?

Lange rijen ouderen in scootmobielen, met spandoeken waarop staat: “Wij worden vergeten”. Krol heeft gelijk. De 50-plussers moeten de straat op. De ouderen moeten hun echte en kunst tanden laten zien. Nu ik erover nadenk is deze doelgroep trouwens wel de enige groep die nog weet wat protesteren is. De jongere generaties in ons land accepteren alles wat het huidige kabinet zegt en doet. Soms zijn we het er niet mee eens en wat doen we dan? Inderdaad, we gaan klagen op social media sites als Twitter en Facebook, of we schrijven een column. Laat die oudjes maar lekker protesteren. En stel dat het protesteren goed uitpakt en het kabinet valt. Hoe mooi zou het zijn als de 50plus partij dan mag gaan regeren?

Allereerst zal er dan een minister komen voor: “Ouderenbeleid”. Een minister voor alle zaken die te maken hebben met de ouderen in ons land. “Eén vast spreekpunt voor de gevolgen van de verzilvering”, noemt de partij het zelf. Deze minister zal er meteen voor moeten zorgen dat het vakantiegeld voor AOW’ers verhoogd wordt van, nog geen 6 procent naar 8 procent. Hier hebben ouderen namelijk recht op, omdat de rest van Nederland hier ook recht op heeft. De stranden van Benidorm zullen dus druk worden door deze verandering. Een ander actiepunt waar de partij direct mee zal starten is: minder bezuinigen. Door de bezuinigingen durven de ouderen geen geld te besteden en dit is heel slecht voor de economie. Weg met die bezuinigingen en laat dat geld maar rollen. Het kabinet zal wel de hand op de knip houden en de aanschaf van de Joint Strike Fighter schrappen. De miljarden die het huidige kabinet eraan besteed kunnen voor andere zaken gebruikt worden, volgens de partij die opkomt voor ouderen. Van mij mogen ze regeren.

Vooralsnog heeft de 50plus partij slechts 2 zetels in de Tweede Kamer en maar 1 zetel in de Eerste Kamer. Dat zij in het kabinet komen is voor nu onrealistisch. In de peilingen staat de partij nu op 10 zetels en dat is goed nieuws. De 50-plussers zijn de helft van alle kiezers en de partij hoopt een groot deel van deze kiezers aan zich te binden. Maar als je het mij vraagt, zal deze partij op korte termijn niet in het kabinet komen. De ideologie van de partij is te veel gericht op ouderenbelangen en we vinden dit allemaal wel belangrijk, maar onze eigen belangen zijn net iets belangrijker. Egoïstisch zijn we met z’n allen eigenlijk. Maar het idee van een kabinet met 50plus  is mooi. Het zou veel blije gezichten achter de geraniums opleveren.

Rollator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s